Reduksjon av matsvinn – En vei til bedre økonomi

Dagens situasjon gjør at flere bedrifter sliter økonomisk, og mange har behov for å spare inn penger, tid og ressurser. Vi gir deg noen tips som kanskje kan hjelpe din bedrift med akkurat dette.
Spar penger samtidig som du gjør noe godt for miljøet
Både store og små bedrifter kan dra nytte av å måle matsvinn, fordi det gir en mulighet til å avdekke områder i bedriften hvor man kan spare penger, samtidig som man jobber med bærekratig.
Slik ser en typisk suksesshistorie ut fra våre kunder som måler matsvinn med digital FoodWaste:
- Bedrift X reduserte sitt matsvinn med 50 % i løpet av seks måneder ved å måle og registrere matsvinn med Foodwaste.
- De avdekket et matsvinn på 900 kg i måneden.
- Etter seks måneder med matsvinnmåling og tiltak for å redusere svinnet, var det månedlige svinnet nede i 450 kg.
- Gjennomsnittsprisen for 1 kilo råvarer for bedriften var kr. 75.
- Dette ga bedriften en månedlig besparelse på kr. 33 750.
- I tillegg sparte bedriften ressurser på tilbereding, lagring og transport.
Ønsker du mer informasjon om hvordan din bedrift kan redusere matsvinn?
Kontakt oss for en gratis demo av FoodWaste