Husk dette når du gjenåpner ditt serveringssted. 

Skrevet av Fagavdelingen ved eSmiley 24.04.2020

 

Samfunnet begynner smått å åpne opp igjen, og i den forbindelse har vi laget en huskeliste til deg som tenker å gjenåpne serveringsstedet igjen. Vi anbefaler at du går nøye gjennom listen for å sikre at du har kontroll på mattryggheten før du åpner igjen.

 

Huskeliste:

  • Se over lagerbeholdningen. Hva må bestilles? hva kan brukes og hva må kastes? Hvis dere fører oversikt over matsvinnet – husk å registrere maten som kastes.
  • Påse at lokalet er egnet til servering i henhold til de nye retningslinjene. Hold minimum en meter avstand mellom bordene. Følg med på både nasjonale retningslinjer og eventuelle bestemmelser gjort av kommunen du drifter i.
  • Sørg for at matserveringen foregår så trygt som mulig. Det er ingen ting som tyder på at Covid-19 smitter via mat, men man skal likevel være føre var. Husk at du fortsatt ikke kan severe buffet.
  • Ta vare på de ansatte. Sørg for å ha nok plass til at alle kan gjøre jobben sin på en trygg måte. Håndvaskstasjoner med såpe og papir skal alltid være tilgjengelig.
  • Bruk nedetiden til å ta en skikkelig vask av lokalet før åpning. Det bør i tillegg innføres ekstra renholdsrutiner. Husk spesielt renhold av kontaktpunkter (dørhåndtak, lysbrytere og annet som gjester/ansatte berører).  
  • Påse at IK- mat systemet er klart til bruk, oppdatert, og at den er tilpasset den nye hverdagen. Hvis restauranten er lukket uten at dere har satt systemet på pause, er det en sjanse for at det ligger en del utløpte kontroller i systemet. Disse kan lukkes samtidig på nettsiden i modulen IK Mat – Nettbrett ved å velge kontroller og Utløpt, trykk på sjekkmerket - ✔, skrive en kommentar og lagre. De utløpte kontrollene vil da ha lagret seg i rapporten med den utfyllende kommentaren.
 
 
 image (1).png
 
 
Hvis du har noen spørsmål til dette, kan du ta kontakt med vår supportavdeling på support@esmiley.no eller tlf.  +47 21 999 299

Book gratis demo av digital IK-mat her